Episode 1

Hvad er podcasten Tips til WordPress?

Din vært

Jeg hedder Jette Drøger og til dagligt lever jeg af at lave hjemmesider i WordPress og undervise andre i at lave – og ikke mindst vedligeholde deres egen hjemmeside.

Hjemmesider har været en del af mit liv siden år 2000, helt tilbage til dengang, hvor hjemmesider var noget man skulle programmere. Meget teknisk.

Siden 2012 har jeg brugt WordPress som mit foretrukne værktøj til at lave hjemmesider i. Hvis WordPress er sat rigtigt op, så er det et driftsikkert værktøj som alle – uanset teknisk niveau – kan arbejde med. Der er sket en masse med WordPress gennem årene og jeg mener at vi i dag, er ved at have en base, hvor du med meget lidt ekstra funktionalitet kan oprette professionelt udseende hjemmesider.

De sidste par år har jeg hjulpet flere hjemmesideejere i WP klubben, som er en klub for dig, der søger viden på dansk om WordPress og som har brug for en at spørge til råds. Det er en interessant rejse at være på, da jeg får lov til at møde helt almindelige mennesker og hjælpe dem til at bygge deres egen hjemmeside, eller udbygge den. De fleste medlemmer er soloselvstændige, men der er også et par stykker der vedligeholder hjemmesider for andre. De er med for at have en sparringspartner – og få hjælp til de udfordringer som de selv sidder med.

Jeg valgte for et par år siden at kombinere min hjemmesideviden med en uddannelse i Emotionelle kundetyper. På trods af navnet så er det knapt så meget føle føle, men mere et praktisk værktøj, man kan bruge når man arbejder med sin målgruppe og kommunikation til dem. Det vil jeg tale meget mere om i en anden episode.

Indholdet i podcasten

Du vil få konkrete tips og idéer til din hjemmeside, så du kan løse de hjemmesideudfordringer, som du står med i hverdagen. Det kan fx være, hvordan du bedst muligt kan sikre din hjemmeside mod hackere eller hvilket plugin som er det bedste til at løse en bestemt opgave. Når der kommer nye større versioner af WordPress vil du også kunne høre om tilføjelserne til systemet.

Niveauet er ikke planlagt til at bliver meget teknisk, da der er andre podcasts som dækker det. I stedet bliver det en podcast som du kan lytte til – også hvis du er helt ny til WordPress.

Ind i mellem vil der være gæster, det kan fx være eksperter der ved en masse om et særligt emne som er vigtigt når man har en hjemmeside, men også helt almindelige hjemmeside ejere, der fortæller om deres oplevelser med deres hjemmeside. For det meste er det dog mig, der er alene bag mikrofonen.

Hvis du kan lide det du hører, så skriv gerne en anmeldelse i din podcastapp eller giv episoden nogle stjerner, det vil være med til at dele alle WordPress tips til andre interesserede.

Det er helt gratis at lytte til Tips til WordPress og din hjemmeside – og det bliver det ved med at være. Meget er gratis i WordPress-verdenen, men det betyder ikke, at alt hvad jeg fortæller om, også vil være det.

Du kan finde podcasten, der hvor du plejer at lytte til podcasts eller direkte fra hjemmesiden wpklubben.dk/podcast 

I din app kan du abonnere, så du får besked, når der kommer et nyt afsnit. Hører du podcastafsnittet fra hjemmesiden, kan du tilmelde dig en nyhedsmail og få besked derfra.