3 ting du skal overveje, ved valg af onlinebetaling

Planlægger du et online medlemskab, så skal du også tænke på, hvordan du vil modtage betaling fra dine medlemmer. Med det rette valg af online betalingsløsning, vil du sikre dig mod unødige spekulationer.

Dette blogindlæg vil vise dig 3 ting, som du skal tage med i dine overvejelser, samt jeg vil fortælle lidt om mine egne erfaringer.

1

Det første du skal tænke på er, som altid, din målgruppe.
Hvilke betalinger vil de foretrække? Er det “rigtige” Dankort, Visa- eller Mastercard? Måske skal det være en af de elektroniske betalingsløsninger som MobilePay, Google Pay eller Apple Pay? Er du usikker på disse løsninger, så kan jeg fortælle, at de er ligeså sikre for dine kommende medlemmer, som den traditionelle onlinebetaling med kreditkort. 

2

Den anden ting som skal med i overvejelserne er; kan dit medlemskabsplugin håndtere den ønskede betalingsløsning?
Det er nemlig forskelligt hvad de kan håndtere. Det kan betyde, at du skal ud i en løsning med Woocommerce sammen med medlemskabspluginnet. Med mindre at du vælger et der kan håndtere alle dine krav. Forestil dig Woocommerce, et betalings-add-on til det samt et medlemskabsplugin kan hurtigt fungere som et Frankensteins monster, som er sat sammen af alt for mange løse dele. Dvs. det kan blive ustabilt. Vælger du derimod et enkelt plugin som kan det du søger, så får du en mere stabil løsning.

3

Den sidste ting, som du skal tage med i betragtning, er prisen. Hvad koster de forskellige betalingsløsninger? 
Nogle betalingsløsninger tager et månedligt gebyr for at håndtere betalingerne uanset, hvor mange medlemmer du har. Med andre som fx Stripe betaler du kun efter forbrug. Dvs. har du 10 medlemmer, så betaler du for 10 transaktioner og har du 100 så betaler du 100 transaktioner. Du kommer dermed ikke til at betale for en dyr løsning, som du ikke har brug for.

Selv bruger jeg MemberPress som medlemskabsplugin. Dvs det er det plugin, der styrer adgangen til mit indhold og sammen med Stripe sørger det for at opkræve månedlige betalinger. Jeg har valgt denne løsning, netop fordi, at man som ny medlemskabsejer ikke har brug for flere udgifter end højst nødvendigt og så er det en drift sikker løsning.

En medvirkende årsag til, at jeg valgte MemberPress var, at Stripe er indbygget. Det betød, at det eneste jeg skulle gøre, var at oprette en konto hos Stripe og så var jeg i luften. Da min målgruppe er danskere var det vigtigt at det valgte plugin kunne håndtere Visa og Mastercard. Da online betalinger via Google Pay og Apple Pay er begyndt at blive efterspurgt af mine medlemmer, ser jeg det som en fornuftig vej at kunne tilbyde dem betaling via de to betalingsløsninger. MemberPress har for nyligt introduceret en løsning, hvor man både har adgang betalinger til Visa og Mastercard OG Google og Apple Pay via Stripe. 

Dette blogindlæg indeholder betalte links.